Joanna fick priset Modiga hjärtan 2016

I samband med att Platea firar 10 års jubileum så har man instiftat priset Modiga hjärtan som nu delats ut för första gången, fram till 6 oktober tog man in nomineringar till priset, en jury som bestod av Pernilla H Nykvist, Anosh Ghasri, Boo Rundqvist, Björn Dahlin och Leila Andersson utsåg en vinnare som den 26 november fick mottaga priset innan HIBS matchstart i Nya Arenan Hagfors, förutom själva priset och ett diplom fick pristagaren en summa att skänka till välgörande ändamål.

Årets pristagare blev Joanna Halvardsson med motiveringen:

På ett öppenhjärtigt sätt delar hon med sig av sina erfarenheter av att leva med diagnoserna Aspergers syndrom och bipolär sjukdom. Erfarenheter som skänker trygghet och tillförsikt till unga i samma situation. Genom att vara så generös med sin kunskap ger hon alla hon möter mer insikt och förståelse för hur det är att leva med dolda funktionsnedsättningar. Joanna är en viktig och modig förebild för unga människor som lever med en diagnos.

Pristagaren

Joanna HalvardssonJoanna  Halvardsson är 28 år och uppvuxen i Hagfors, numera bosatt i Karlstad. Joanna är journalist och driver en av Värmlands största bloggar där hon öppenhjärtigt delar med sig av sitt liv med diagnosen Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2 och är toppbloggare på Familjeliv.se, Sverige största familjesajt. Joanna vill ge samhället mer insikt och förståelse för hur det är att leva med  dolda funktionsnedsättningar. En diagnos inte behöver vara ett hinder, utan även kan vara en stor styrka. Under hösten 2015 utbildade Joanna personal på arbetsförmedlingen i Karlstad och Kirurgmottagningen på centralsjukhuset i Karlstad i bemötande till personer med Neuropsykiatriska diagnoser. 2016 startade Joanna företaget Aspiepower media.

Prisutdelningen

Anders och JoannaPrisutdelningen skedde inför publiken till HIBS hemmamatch mot Hallsta, Pernilla H Nykvist presenterade bakgrunden till priset och det signum som Modiga hjärtan har blivit för Platea som vill värna om barns och ungas rätt till en trygg uppväxt och hur man med priset vill uppmärksamma människor som på ett modigt sätt bidrar till det med sina gärningar. Till sin hjälp hade hon ett annat Modigt hjärta, Anders Järnmannen Olsson som delade ut priset till Joanna, prissumman skänker Joanna till föreningen Hjärnkoll i Värmland, de arbetar för förändring genom att öppna upp för samtal och öka kunskapen om våra psykiska olikheter.

Platea gratulerar Joanna till priset Modiga hjärtan 2016.